Taiteilijat

Kampanjaan osallistuvat taiteilijat

Aki Roukala
Aki Roukala on hailuotolainen valokuvataiteilija ja kulttuurin moniottelija. Roukala työskentelee pääasiassa omien valokuvaprojektien, sekä levy-yhtiönsä kansainvälistyvien artistien parissa. Lisäksi Roukala järjestää kotisaarellaan Hailuodossa festivaalia ja ylläpitää valokuvataidegalleriaa. www.akiroukala.com
Hilja Grönfors
Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vuonna 2005 mestarikansanlaulajaksi nimitetty Hilja Grönfors on laulanut lapsesta asti. Vuonna 2014 hän sai Suomi-palkinnon romanien kulttuuriperinteen hyväksi tekemästään työstä.
Stefan Bremer
Stefan Bremer on helsinkiläinen valokuvaaja
Mopo
Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda, Eero ja Eeti löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo.
Juha Pekka Tapani Heikkinen
Juha Pekka Tapani Heikkinen on neoklassinen muusikko, näyttelijä sekä yrittäjä.
Kaj Stenvall
Kaj Stenvall, suomalaista taidemaalausta jo vuodesta 1972 lähtien.
Niran Baibulat
Niran Baibulat on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka tuotantoon kuuluu installaatioita ja ympäristötaideteoksia. Hänen paikkasidonnaisissa installaatioissaan arkipäivän taidot tulevat osaksi tilaa.
DuvTeatern
"DuvTeatern är en fri teatergrupp som består av teaterarbetare med och utan funktionsnedsättning. DuvTeaterns mål är att göra konstnärligt utmanande scenkonst och fördjupa kontakten mellan personer med och utan funktionsnedsättning. DuvTeatern strävar efter en nära dialog med publiken, konstfältet och samhället. DuvTeatern verkar inom ramen för föreningen DUV i Mellersta Nyland. www.duvteatern.fi
Olavi Uusivirta
Olavi Uusivirta (s.1983) on suomalainen muusikko, laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä.
Anssi Kasitonni
Moi! Olen Anssi Kasitonni, kuvataiteilija Sahalahdelta. Teen monentyyppistä juttua, lyhytelokuvia, kuvanveistoo ja musaa esim. www.anssikasitonni.com, www.av-arkki.fi/taiteilijat/anssi-kasitonni/
Vaara-kollektiivi
Vaara-kollektiivi on tammikuussa 2014 perustettu vapaa ammattiteatteri ja esittävän taiteen kollektiivi, jonka juuret ovat Kainuussa. Vaara tuottaa taiteellisesti korkeatasoista ja uutta luovaa esittävää ja soveltavaa taidetta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Ryhmän jäseniin kuuluu 21 teatterin ja esitystaiteen ammattilaista, joiden työhistoriassa näkyy kajaanilaisen teatterikulttuurin väkevä kädenjälki. Vaara toimii kollegiaalisesti ja solidaarisesti, ilman johtajaa. www.vaarakollektiivi.fi
Asa
Asa Masa on itähelsinkiläinen räppäri, joka etsii jatkuvasti uutta. Shamaanisdepressiiviset vyörytysrunot kietoutuvat yhteen yksinkertaisten lastenlaulujen kanssa ja häkistä lentää ulos mitä ihmeellisin Gammayökkönen. Phyi!
Pertti Jarla
Pertti Jarla on lähinnä Fingerpori-sarjasta tunnettu, ihmisenä arvoitukseksi jäänyt helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä.
Niillas Holmberg
Niillas Holmberg on utsjokelainen runoilija, muusikko ja näyttelijä.
Rosa Liksom
Rosa Liksom on taiteilija-kirjailija, joka on syntynyt Lapissa ja asuu nykyään Helsingissä.
Antti Nylén
Antti Nylén (s. 1973) on esseisti, suomentaja ja kameroiden ystävä. Hän on julkaissut noin kolme esseeproosateosta ja useita ranskalaisen kirjallisuuden suomennoksia. Hänen ensimmäinen valokuvateoksensa ilmestyy keväällä 2015.
Heini Koskinen
Heini Koskinen on sirkustaiteilija ja -opettaja. Hän työskentelee tällä hetkellä Mad in Finland -kollektiivissa, esiintyy omalla soolollaan ja toimii Suomen Klovnit ilman rajoja -järjestön varapuheenjohtaja. Heini saa vaikutteita suomalaisesta runoudesta 30 metrin nostokurkiin.
Annantalon Kulttuurisissit
Kulttuurisissit on vuonna 2013 perustettu Annantalon nuortenryhmä, joka ideoi ja toteuttaa erilaisia taide- ja kulttuuriteoksia ja -tapahtumia nuorille.
Elina Pirinen
Elina Pirinen on nykykoreografi-tanssija ja laulaja-lauluntekijä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta 2008 ja on tehnyt omia näyttämöteoksia pääosin Zodiak-Uuden tanssin keskukseen ja Kiasma-teatteriin. Hänen kamaripoprockmusiikkinsa perustuu voimakkaan anatomisen tuokiokuvausrunouden sekä merkillisesti kauniiden ja emotionaalisten orkestraatioiden ja harmonioiden väliselle tarkalle villiydelle.
Juha Hurme
Juha Hurme on teatterin ja kirjallisuuden parissa työskentelevä päätoiminen ajattelija.
Maria Stereo
Maria Stereo on 35 -vuotias sahalahtelainen kuvataiteilija ja musiikin tekijä. Hänen tekemisissään avainsanoina toimivat mm. herkkyys, punk, kitsch, identiteettikriisit ja koristelu. www.mariastereo.com
Anna Tuori
Anna Tuori on helsinkiläinen kuvataiteilija. Tuorin maalauksia oli esillä alkuvuodesta 2014 Sydneyn Biennalessa, loppuvuodesta Kielin Stadtgaleriessa sekä Galerie Anhavalla. Maalauksissa niin kutsuttu todellisuus ja kuviteltu eivät ole erillisiä. Eikä kuva palaudu sanaan.
Ima Iduozee
Ima Iduozee on helsinkiläissyntyinen tanssija-koreografi.
Fabulous Bäckström Brothers
Fabulous Bäckström Brothers are opera idiots from Finland.
Anna Eriksson
Anna Eriksson on vuonna 1977 syntynyt, Uudessakaupungissa asuva taiteilija. Hän uskoo, että taiteen tehtävä on uida valtakulttuuria vastaan, herättää ajatuksia, vaikuttaa ja vavahduttaa.
Sinikka Vuola
Sinikka Vuola on kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Hän debytoi vuonna 2007 runokokoelmalla "Orkesteri jota emme kuule", jolle myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto. Kolmas runokokoelma "Maailman vaikein kieli" oli Yleisradion Tanssiva Karhu -palkintoehdokas. Hän on julkaissut myös esseistiikkaa ja proosaa. Vuolan runoja on käännetty eri kielille. Hän asuu perheineen Helsingissä.
Tuukka Temonen
Tuukka Temonen (s. 1975) on Nastolassa syntynyt suomalainen ohjaaja ja kuvaaja. Temonen soitti Apulanta-orkesterissa bassoa vuodesta 1993 vuoteen 2005.

Mikä on taiteen merkitys?